חיים של אחרים
  • דף בית
  • אודות
  • דף בית
  • אודות
חיים של אחרים
  • דף בית
  • אודות
  • דף בית
  • אודות
ראשי » כללי » ילדותו של הנשיא הרוסי ולדימיר פוטין

ילדותו של הנשיא הרוסי ולדימיר פוטין

ami 29 באוגוסט 2018 17:44 סגור לתגובות על ילדותו של הנשיא הרוסי ולדימיר פוטין
ילדותו של הנשיא הרוסי ולדימיר פוטין

כעשור לפני הולדת פוטין, ב-8 בספטמבר 1941, חודשיים וחצי אחרי תחילת מבצע ברברוסה, הצליח הצבא הנאצי לכתר את לנינגרד, עיר שבין השאר הייתה ועודנה עיר תעשייה חשובה. המצור נמשך 872 ימים. במהלך המצור ימותו בלנינגרד לבדה כמיליון וחצי רוסים, המספר המדויק לא ייוודע לעולם. מה שקרה שם המוות ההמוני ברעב, הקניבליזם, העובדה שבכירי המשטר אכלו לשובע כשאחרים גוועו – הוסתר משאר ברית המועצות. אסור היה להם לדבר על כך אלא רק על ההתנגדות ההרואית, שסימלה סימפוניית לנינגרד מאת שוסטקוביץ', בן העיר.

ב-7 באוקטובר 1952 נולד  בלנינגרד בשעה טובה ולדימיר פוטין הקטן. נס שנולד . אביו נפצע קשה במלחמה, אמו נחלשה עד כדי כך שכשהוסר המצור לא יכלה ללכת על רגליה. בן אחד שלהם מת לפני המלחמה, בן אחר מת במהלכה בבית ילדים. הלידה באותם זמנים ובאותם תנאים הייתה פלא כה גדול, ועד היום יש שמועות שהוא אומץ. פוטין הקטן נולד לעיר חרבה לחלוטין.

הילד שנשאר כל הזמן לבד בדירה

אביו של פוטין עבד כפועל במפעל לקרונות רכבת. האם שומרת, סבלית, עובדת בעבודות מזדמנות. הם גרו בדירה משותפת, קומה חמישית, בלי מעלית, בלי נורות בחדר המדרגות. שלוש משפחות חולקות דירה בלי מטבח . יש כירת גז וכיור בצד, ארבע להבות שעליהן מבשלות שלוש משפחות, אחת מהן של זוג יהודי  שפוטין שיחק עם בתם הגדולה ושהה אצלם הרבה.

המשפחה היהודיה באותה דירה שמה לב שהילד ולדימיר פוטין נשאר כל הזמן לבד, והחלה להזמין אותו אליהם. אבי המשפחה היה מורה יהודי  שעזר לו בשיעורי הבית והם היו ה'בייביסיטר' שלו. הוא היה ילד קטן. המשפחה היהודייה הזמינה אותו גם לסעודות בלילות השבת. הילד הזה עוד זוכר איך הם נהגו לקחת ספר ישן ולקרוא ממנו בקול לאחר הסעודה.

שירותים מאולתרים בחדר המדרגות, הרחצה היא הרתחת מים על הכיריים ואז שטיפת הגוף בישיבה על האסלה בחדר המדרגות. חורף של לנינגרד  30  מעלות מתחת לאפס. חוויות מעצבות. גודל החדר של משפחת פוטין היה כ-20 מטר מרובע.

פוטין הקטן הגוף למד סמבו, הגירסה הרוסית של קרב מגע, וקנה לו שם של ביריון חסר פחד ואלים, מוניטין שהוא מטפח עד היום.

בצילום : הילד פוטין ואמו בשנות ה-50 

בספרו האוטוביוגרפי "בגוף ראשון", המבוסס על שיחות עמו, הוא מספר על המחסור שחווה בילדותו, וכיצד דמיין כי הוא הופך לסוכן חשאי בעקבות ספרים שקרא וסרטים שראה. הוא מספר כי כילד ניגש למשרדי הק.ג.ב. בעירו והציע את שירותיו, אך נתקל בסירוב אדיב, ונאמר לו כי עליו להשלים את חוק לימודיו.

המוטו הישן של הק.ג.ב. הוא כי עוצמתה של המדינה היא כעוצמת הפחד שהיא מטילה. ברית המועצות הטילה פחד רב על העולם ובעיקר על אזרחיה שלה. ופוטין רוצה להצטרף לארגון שמטיל הכי הרבה פחד, החזק מכולם. בכיתה ד' החל ללמוד גרמנית, שפת האויב. הוא סיים את לימודיו עם ציון מצוין בהיסטוריה, גרמנית והתעמלות. טוב בגיאוגרפיה רוסית וספרות, כמעט טוב במדעים.

פוטין סיים את לימודי המשפטים באוניברסיטת לנינגרד בשנת 1975, ולאחר סיום לימודיו הגשים את חלום ילדותו והתגייס לשורות הק.ג.ב. באותה שנה.

במהלך הכשרתו כסוכן שירת במחלקה אשר עסקה במתנגדים פוליטיים למשטר הסובייטי, וכן במחלקה לביון נגדי. בתום הכשרתו הוצב במשרד הקג"ב בלנינגרד ועסק במעקב אחר אזרחים זרים ודיפלומטים. ב-1985 הוצב פוטין (בעל שליטה מלאה בגרמנית) במשרד הקג"ב בדרזדן, אז עיר בגרמניה המזרחית, ועסק באיסוף מידע מודיעיני.

ב-1990 שב פוטין לברית המועצות, סיים את שירותו בקג"ב בדרגת לוטננט קולונל (דרגה מקבילה לסא"ל) ומונה לאחראי על קשרי חוץ באוניברסיטת לנינגרד.

המורה היהודיה של פוטין

בסוף שנות ה-60 הייתה מינה יודיצקיה ברלינר מורה לגרמנית בתיכון 281 בסנט פטרסבורג ברוסיה. בשנים 67'-68' היה בין תלמידיה נער שקט ורציני, כזה שאמנם החסיר שיעורים בגלל אימוני ההיאבקות שלו, אבל עדיין ידע לענות על כל השאלות שהוצבו בפניו. שנים רבות חלפו מאז – התלמיד הלך לדרכו ויודיצקיה עלתה לישראל

בראיון מתקשה יודיצקיה (93) להיזכר בציוניו של ולדימיר בן ה-15, אבל את השתלשלות העניינים שהביאה אותה לקבל ממנו דירה היא לא שוכחת. "אני לא ממש זוכרת אילו ציונים היו לו בתיכון, אבל הוא לא נכשל. זה בטוח", היא אומרת. "הוא היה ממושמע ולא פטפטן. בבית הספר רוב התלמידים התעניינו בכימיה, אבל הוא הלך ללמוד משפטים".

יודיצקיה בצעירותה. תפקיד עלום בחיל האוויר (מקור וקרדיט) 

איך חודש הקש עם פוטין ?

"כששמעתי שהוא מגיע לישראל באפריל 2005 ניגשתי לקונסוליה הרוסית. אמרתי שאני רק רוצה להסתכל עליו והשארתי את הפרטים. כשהוא הגיע שלחו לי מונית שלקחה אותי לשגרירות ומשם עליתי על אוטובוס עם ותיקי מלחמת העולם השנייה שנסעו להיפגש איתו. כשהגענו למלון מצודת דוד בירושלים ירדתי אחרונה. נכנסתי ללובי ופתאום כל האורות היו עליי. כל העיתונאים עטו לעברי וכל ותיקי המלחמה מחאו לי כפיים".

המפגש עם ותיקי המלחמה נערך סביב שולחן מלבני ארוך ופוטין ויודיצקיה מצאו עצמם במקרה יושבים זה מול זה. "זה היה מאוד מרגש כי אני הזדקנתי והוא התבגר", היא מספרת. "לאחר מכן הוא הזמין אותי לשתות איתו תה, וחשבתי שזה קצת מוזר, כי הרי כבר ישבנו לשולחן עם המון אוכל ושתייה". ליודיצקיה ניגשו שני אנשים שהובילו אותה למסדרון צדדי, ושם ליווה אותה פוטין לחדר נוסף. "תוך כדי צעידה הוא אמר לי: 'אני כבר קירח', ואני השבתי: 'אני רואה'", היא מגלה.

מהשיחה ביניהם שהתנהלה בחדר בארבע עיניים זוכרת יודיצקיה בעיקר אנקדוטה אחת: פוטין, לדבריה, התקשה להבין איך חיים כאן במזג אוויר חם כל כך. "הוא אמר שמאוד חם פה, ואמרתי לו ש'כן, אבל אותי מציל המזגן'. את המילה 'מזגן' אמרתי בעברית וראיתי על פניו שהוא רוצה לשאול מי זה מזגן, מיהו אותו אדם שמציל אותי", היא נזכרת בחיוך, "אז מהר הייתי צריכה להסביר. לאורך כל השיחה התנהגתי כמו מורה שמדברת אל תלמיד – אני דיברתי ודיברתי ולא נתתי לו להשחיל מילה".

את השיחה ביניהם קטעה עוזרת של פוטין שהודיע לו כי למקום הגיע הנשיא דאז משה קצב, אולם פוטין לא מיהר להיפרד ממורתו לשעבר. כשהוא יצא מהחדר, עוזריו הובילו את יודיצקיה לחדר אחר, שם נערכה ארוחת הערב החגיגית של שני הנשיאים. "פוטין אמר לו 'תכיר, זאת המורה שלי', וקצב מיד שאל: 'איך פוטין היה בתור תלמיד?'. אני רק חייכתי וסימנתי 'מצוין'".

אוקראינה, הייתה מולדתה של יודיצקיה היהודיה . היא נולדה בעיר מנה ב-1921 וכשהייתה בת 7 עברה משפחתה לסנט פטרסבורג. היא התחילה ללמד ב-1945, בתום מלחמת העולם השנייה, מיד לאחר שסיימה לימודיה במכון לשפות זרות בעיר.

לישראל היא עלתה ב-73', לדבריה בגלל שמאסה בהתמודדות מול החשדנות, הטרור והפחד של השלטון הסובייטי. היא החלה לעבוד בתפקיד בחיל האוויר ושעליו היא מתעקשת לא להרחיב את הדיבור. "זה לא חשוב", היא פוסקת.

בישראל היא גם התאלמנה, ועד ביקורו של פוטין בישראל התגוררה בדירה צנועה מאד בדמי מפתח ברחוב החלוצים בפלורנטין, אבל בעקבות הפגישה במלון בירושלים היא החלה לפתע לקבל מתנות שונות, צנועות יותר או פחות. "מיד אחרי הפגישה בירושלים ניגש אלי מישהו ונתן לי שקית שכתוב עליה 'הקרמלין'", היא מספרת. "מחרת פתחתי אותה בפנים הייתה קופסה ובה שעון שעל גבו היה כתוב 'מהנשיא'".

פוטין אסיר תודה

יודיצקה מספרת שכבר באותה פגישה ראשונה בירושלים שאל אותה פוטין, כביכול בדרך אגב, מהי כתובת מגוריה והיא רשמה אותה עבורו בפנקס מהודר שהגיש לה. זמן מה לאחר מכן, היא נזכרת, צלצל אליה אדם וביקש לעלות לביתה בטענה שהוא נציג של נשיא רוסיה. "לא האמנתי לו עד שהוא הראה לי את הפנקס עם הכתובת שכתבתי לפוטין בעצמי", היא משחזרת. "הוא אמר לי שהנשיא רוצה לרכוש לי דירה. הוא אמר לי: 'בואי איתי, יש לי דירות להראות לך. תבחרי'".

ליודיצקיה הוצגו שתי דירות: האחת גדולה וחדשה ברחוב שינקין והשנייה, הקטנה יותר, לא הרחק משם. "אמרתי לו שכל מה שאני צריכה זו דירה שתהיה קרובה לתחנת אוטובוס, לקופת החולים ולשוק. מכאן הכול קרה מהר. תוך כמה חודשים הגיעו מובילים, ארזו לי את הדירה בפלורנטין והעבירו אותי".

אני מאוד מודה לו על זה. כשקיבלתי את הדירה בכיתי. פוטין הוא אדם מאוד אסיר תודה והגון".

מקורות

The Putin Files – Vladimir Putin's Early Life | FRONTLINE

נטליה טימאקובה, נטליה גבורקיאן ואנדריי קולסניקוב, בגוף ראשון. שיחות עם ולדימיר פוטין (От первого лица. Разговоры с Владимиром Путиным), הוצאת ואגריוס, 2000.

מאשה גסן, פוטין: האיש ללא פנים, מאנגלית: מיכל קירזנר אפלבום, ידיעות ספרים, ספרי עליית הגג, 2012.

אורן נהרי . "הנער השקט שכולם זלזלו בו תופס את העולם איפה שכואב" , אתר וואלה , 30 בדצמבר 2016

מיכל מרגלית ופולינה גרייב, הייתי מורתו של ולדימיר פוטין, YNET  , 21 למרץ 2014

ולדימיר פוטין – ויקיפדיה

ולדימיר פוטין סיפורי התמודדות סיפורי חיים רוסיה

|להציג את כל הפוסטים של ami


« פוסט קודם
פוסט הבא »
נווט באתר
  • אודות
  • קבלת עדכונים בפייסבוק
5 פוסטים הכי נצפים
  • עלייתו ונפילתו של השופט סטרומזה הוא למד עם דוד בן-גוריון ויצחק בן צבי משפטים באוניברסיט... 6 views
  •  הקרב האחרון של תא"ל (מיל') אהרון פלד הגיע לסיומו  אהרון פלד. פדל'ה... מח''ט 11 במלחמת יום כיפור הלך לעול... 6 views
  • ילדותו של חיים טופול בשכונת פלורנטין סיגריות גנובות בסליק כשטופול מתבקש לשוב למחוזות ילדותו... 6 views
  • הקצין היהודי פויירשטיין (אביגדור המאירי) מאת: אסף מונד // מגזין "אודיסאה" אביגדור המאירי, מחבר "... 6 views
  •  ארווין לביא : הבן של ניצולי השואה שהפך להיות מח"ט ... הוא נולד בשנת 47' בחבל טרנסילווניה שברומניה, בבית דיברו... 5 views
תגיות
איטליה (5) אמנים (5) ארה"ב: נשיאים (4) ברית המועצות (9) גרמניה (6) גרמניה הנאצית (12) הפלמ"ח (7) הצבא האדום (6) הצלת יהודים (5) התמודדות משפחתית (4) חסידי אומות העולם (5) טייסים (17) יהודי ברית-המועצות (6) לוחמים (10) לוחמי מלחמת העצמאות (6) לוחמי פלמ"ח (7) מדענים ומדעניות (6) מחנות ריכוז והשמדה (5) מלחמת העולם הראשונה (5) מלחמת העולם השנייה (34) מלחמת העצמאות (24) מלחמת יום הכיפורים (23) מלחמת ששת הימים (5) מפקדי צבא (7) מרדכי בר-און (4) משפחות (8) ניצולי שואה (26) נשים (21) סופרים (14) סופרים ומשוררים (11) סופרים יהודים (6) סיפורי גבורה (60) סיפורי הישרדות בשואה (8) סיפורי התמודדות (121) סיפורי חיים (256) פרטיזנים יהודים (6) ציירים (8) קציני צה"ל (15) קרבות מלחמת העצמאות (5) קרבות מלחמת יום הכיפורים (8) רוסיה (14) רופאים (8) רות בונדי (6) שחקני קולנוע (6) תקופת השואה (30)
הוקם על ידי 72dpi.co.il
© 2017 כל הזכויות שמורות.
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס